Gülen Erol Kimdir?

Ben Gülen Erol.
İnsanın kendini anlatması çok zor. Ben her insanı mektuba benzetirim, açılmamış bir mektup gibidir insan. Açıp okunduğunda ise neler dökülmez ki önümüze…. İyi kötü insana dairdir ve insanın yaptığı hiçbir şey şaşırtmaz beni.
   Aslında ben Mezopotamya’nın verimli topraklarında dünyaya geldim.  İçinden nehirlerin geçtiği Diyarbakır’da hayata karıştım. İlkbahar mevsiminin renklerini taşıyorum 2 Nisan günü annem kollarına almış ve Gülen ismini vermişler.  Hayatın bana gülmesi istenmiş olmalı. Ben de hayatımda karşılaştığım zorlukları hep gülerek karşılar başa çıkmaya çalışırım. Hiçbir güçlük karşısında boyun eğmedim, eğmeyeceğim de.
     Daha sonra ise yolum Ankara’ya düştü ve Ankara’da hayata kök saldım. Gitmek istesen de gidemiyorsun, bambaşka bir büyüsü var Ankara’nın.Gülen Erol Kimdir?
    Hayatımda bana tecrübe katan iyi ya da kötü tüm anılarım sayesinde ben olmayı, paylaşmayı, direnmeyi öğrendim. Hayat yolumda ailem ve sevgili eşimden de edindiğim tecrübeler ve destek sayesinde yürüyüşüme devam ediyorum.
    İçimde hiç bitmeyen beni sürekli harekete geçiren bir enerji var. Yaratma enerjisi. Sanat enerjisi. Sanatın her türü benim ilgi alanıma girer. Ama en çok yaratmak üretmek benim işim. Annemi yitirdiğimde düştüğüm sonsuz boşluktan nasıl çıkarım diye düşündüğüm bir zaman diliminde başladım çiçek tasarımlarıma. Annem düşlerimde her mevsim açan çiçeklere benziyordu. Solmayan çiçekler. Kimi bir gelinin elinde kimi bir evin sehpasında kimi işyerinde bir masada gülümseyen çiçekler.
ANNEMİN ANISINA” markasının kurucusuyum. Ben bu işle yetinmedim zira dostlarımdan aldığım güçle ofis tasarımlarına davet edildim. Doğum günleri, düğünler, iş yerleri tasarımlarına renk kattım ürünlerimle. Çünkü bir ofise girdiğimizde kuru renksiz duygusuz duvarlar. Sehpa ve masalar görmek kimin hoşuna gider ki? Ben bu ruhsuzluğa can vermek üzere yola çıktım.  
 Malum bilişim çağındayız ve insanlar hem kendilerine hem mekanlarına daha çok önem veriyor ve mekân tasarımlarının lüks değil ihtiyaç olduğunun bilincindeler. Ben de elimden geldiğince öncelikle mekân sahiplerinin ruh haline göre tasarımlarımla hayatı daha yaşanılır kılmalarına destek olduğum için mutlu oluyorum. Bu dünyada kısacık zamanımız olduğunu düşünüyorum ve insanların mutluluğuna, sevgiye çok önem veriyorum.
    Ben çocukluğumdan bu yaşıma hayalleri renkli ve sonsuz biriyim. İmkânsız diye bir sözcük yok benim yaşamımda.  İşlerim büyürken elbette ekip çalışmalarına da önem verdim ve işinde uzman kişilerle ortak projelere imza attım. Risk almak bana her zaman güç verir. İşiniz iyiyse kaliteliyse başarı peşinizden geliyor.   Aceleci değilimdir. Emeğe saygı duyarım ve benim emeklerimin de saygıyla karşılanması değer bulunması doğrusu benim yaratma cesaretimi tetikliyor. Zaten annemi düşündüğümde en güzel ürünler, tasarımlar canlanıyor gözümde.
  Hem cinslerime bir nebze de olsa ışık olma ihtimali daha yaratıcı olmamı sağlıyor. Kadınların yaratıcı gücü bana her zaman cesaret vermiştir.  Kendi ayakları üzerinde durması ve her zaman yaratmak için bir sebep mutlaka oluyor. Önemli olan o sebep her neyse ucundan tutmak ve bırakmamak. Ben her ne yaparsam sonunu getirdim, yarım kalan işleri sevmem.
   Ben bu çalışmamla çiçek tasarımına farklı bir boyut kazandırdığıma inanıyorum ve doğaya çıktığımda doğayla konuşmak, doğanın içinde nefes alan her canlıyla barışık yaşamak beni daha fazla insan kılıyor. Ben Gülen Erol: Hayvanları, çocukları, dostlarımı çok seviyorum. Kısacası yaşamı seviyorum ve yaşamı sevenin üretmeden duramayacağına inanıyorum.  Hepinizi saygıyla sevgiyle çiçeklerle kucaklıyorum, tıpkı sizlerin beni ve tasarımlarımı, ürünlerimi kucakladığınız gibi. Teşekkürler.