Alihan Yonuk Kimdir?

Alihan Yonuk, 20 Ekim 1973 tarihinde Almanya'da doğmuştur. İlköğrenimini Mersin'de tamamladıktan sonra lisans eğitimine Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde devam etmiştir. Sanat eğitimine olan tutkusuyla 1996-2000 yılları arasında bu bölümde eğitim almıştır.

Eğitim hayatına yüksek lisansla devam eden Yonuk, 2009-2012 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı'nda eğitim görmüştür. Doktora eğitimini ise 2013-2022 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat ve Tasarım Anasanat Dalı'nda tamamlamıştır. Ayrıca 2021-2023 yılları arasında Kapadokya Üniversitesi'nde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı'nda tezsiz yüksek lisans programını bitirmiştir.Alihan Yonuk Kimdir

Akademik kariyerine 2001-2007 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak başlamış, 2007 yılından itibaren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Eğitim Öğretim Dairesi'nde Uzman olarak görev yapmıştır.

Alihan Yonuk'un sanat kariyeri, birçok karma sergi, sempozyum ve sanat etkinliğiyle zenginleşmiştir. Yonuk'un eserleri birçok ulusal ve uluslararası platformda sergilenmiş ve takdir toplamıştır. Özellikle seramik alanındaki çalışmalarıyla 71. Devlet Resim Heykel Yarışması'nda yer alarak başarı elde etmiştir.

Yonuk, sanatsal çalışmalarının yanı sıra yemek ve sanat arasındaki ilişkiyi irdeleyerek yemek sunumlarıyla da dikkat çekmektedir. Hem sanat hem de gastronomi alanındaki bilgi birikimiyle, yemek ve sanatı harmanladığı paylaşımlarıyla fenomen olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Alihan Yonuk, bekar ve bir kız babasıdır. Sanatla olan bağını ailesiyle de paylaşarak, sanatın yaşamındaki önemini her alanda hissettirmektedir.

ALİHAN YONUK