Elvan Odabaşı Kimdir?

Elvan Odabaşı, Samsun'da doğmuş ve eğitim hayatının çoğunu Samsun'da tamamlamıştır. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olmuştur.

Kariyerine 2004-2005 yılları arasında CAN Yemek Sanayi bünyesinde Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yönetici kurum diyetisyeni olarak görev yaparak başlamıştır. 2005 yılında kendi şahıs şirketini kurarak kurumlara ve bireylere kilo yönetimi konusunda danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır.

2006 yılında ortağı Elvin Odabaşı Pekiyi ile birlikte Formeo Doya Doya Yaşam Merkezini Ankara'da kurmuştur. Formeo, beslenme ve diyet alanında mesleki branşlaşmanın önemini vurgulayan bir misyonla hareket etmiş ve 2007 yılından itibaren anne-çocuk departmanı ve kilo yönetimi departmanı olmak üzere 2 departman ve 3 diyetisyenle hizmet vermeye başlamıştır. Bireysel danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, Formeo diyetisyenleri tarafından hazırlanan ve Elvan Odabaşı'nın editörlüğünü yaptığı SIFIR KALORİ sağlık ve beslenme gazetesini 4 yıl boyunca yayınlamış, İPEK KADINLAR organizasyonunun düzenleyicisi olarak kadın ve çocuk sağlığı ve beslenmesini anlatmıştır. Ayrıca düzenlenen organizasyonlardan elde edilen gelirlerle kadın ve çocukla ilgili derneklere ve vakıflara bağışlar yapılmıştır.

Elvan Odabaşı, 2009-2019 yılları arasında kurucu ortağı olduğu Elvan OdabaşıFITIZDIET markasıyla yiyecek ve içecek sektörüne sağlıklı yemek reçeteleriyle katkıda bulunmuş ve sektöre yön vermiştir.

2011 yılında "DOYA DOYA ZAYIFLA" isimli kitabını yayınlamıştır. Aynı zamanda 2012 yılında bir kız çocuğu annesi olmuştur ve kızının adı Mavi Deniz'dir. 2015 yılında "HAYALALERİN DEFTERİ" isimli ikinci kitabını yazmış ve bu kitabın ilk 1000 baskısını üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik bölümleriyle birlikte düzenlediği "Limon Kasasından Hayaller ve Kariyer" programı içerisinde hediye etmiştir.

2017 yılında Formeo'nun İstanbul şubesini kurmuştur. İstanbul şubesi, 2 diyetisyen ve stüdyo mutfağıyla hizmet vererek Doya Doya Yaşam YouTube kanalının çekimlerine ev sahipliği yapmış ve birçok gıda ve OTC (over-the-counter) firmasıyla mutfak atölyeleri düzenlenmesine olanak sağlamıştır.

Ayrıca 2017 yılında NTV'de yayınlanan "Elvan Odabaşı ile DOYA DOYA YAŞAM" programının hem sunuculuğunu hem de editörlüğünü yapmış ve 2018 yılında "DOYA DOYA YAŞAM" adlı YouTube kanalını kurmuştur.

2019 yılında ortağı Elvin Odabaşı Pekiyi ile birlikte 13 yıllık sektörel tecrübelerini, mesleki gelecek vizyonu ve sağlık ile beslenme konularında yapacakları yeniliklerle birleştirerek "FORMEOCOWORK" çatısı altında markalarını sektöre sunmuşlardır. Formeocowork, sektörün kuluçka merkezi olmayı hedefleyen genç ve kolektif bir marka olarak faaliyet göstermektedir. Elvan Odabaşı, bu marka aracılığıyla genç girişimcilere mentörlük hizmeti vererek dünya için ve tüm canlılar için doya doya yaşanabilir bir dünya vizyonunu gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır.

Elvan Odabaşı, üniversite yıllarında bursiyer öğrencisi olduğu BESVAK (Beslenme ve Sağlık Vakfı) bünyesinde sektör adına Kariyer Günleri organizasyonları düzenlemektedir. Ayrıca Türkiye Diyetisyenler Derneği üyesidir.

Ulusal ve uluslararası gıda ve OTC markalarına danışmanlık yapmakta ve kanaat önderliği yapmaktadır. Ayrıca birçok ulusal ve uluslararası kongrede konuşmacı olarak yer almış ve yazılı, görsel ve dijital basında en yeni bilimsel bilgileri kendi mesleki tecrübeleriyle harmanlayarak paylaşmaktadır.

2020 yılında "Limon Kasasından Hayaller" adlı çocuk kitabı yayınlanmıştır.