Fethi Yaşar Kimdir?

Fethi Yaşar, 1949 yılında Afyon'un Sandıklı İlçesi'nde doğmuştur. İlk ve ortaokul eğitimini Sandıklı'da tamamladıktan sonra lise eğitimini Ankara'da tamamlamıştır. Eğitimini tamamladıktan sonra serbest ticarete atılmış ve ailesiyle birlikte tekstil ve turizm sektörlerinde yatırımlar yaparak ticaret hayatına devam etmiştir.

Siyasete olan ilgisi çocukluğuna dayanmaktadır, zira babası uzun yıllar CHP yöneticisi olarak görev yapmıştır. Fethi Yaşar, 1966 yılında Yenimahalle Gençlik Kolları'na girmiş ve sonraki yıllarda CHP'de çeşitli görevler üstlenmiştir. Fethi YaşarGençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sekreterliği gibi görevlerde bulunmuş, 1990 sonrası SHP döneminde ise üç dönem Kurultay Delegesi olarak görev yapmıştır.

CHP'nin yeniden açılmasının ardından üç dönem boyunca Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2000 yılında ise isteği doğrultusunda dönemin CHP Genel Başkanı ve Genel Sekreteriyle danışarak İlçe Başkanlığı görevini bırakmıştır.

Fethi Yaşar, 2004-2009 yılları arasında Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapmıştır. Ayrıca Kurultay delegesi olarak da görev almıştır. 2009 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde Yenimahalle'den CHP adayı olarak seçime katılarak Yenimahalle Belediye Başkanı seçilmiştir.

Fethi Yaşar, 31 Mart 2019'da gerçekleşen yerel seçimlerde CHP'nin Ankara Yenimahalle İlçe Belediye Başkan adayı olmuştur.

Fethi Yaşar evlidir ve iki erkek çocuğu ile üç torunu bulunmaktadır.