Hüseyin Can Güner

Hüseyin Can Güner, 1993 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Eğitim hayatına olan ilgisi ve başarısı, onu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yönlendirdi ve 2015 yılında buradan mezun oldu, avukatlık mesleğine adım attı.

Siyasi kariyerine 2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olarak başladı. Parti içinde aktif rol alarak AnkaraHüseyin Can Güner Kimdir? İl Gençlik Kolları Üniversite Komisyonu'nda, Sosyal Demokrat Öğrenciler örgütlenmesinde ve Çankaya İlçe Gençlik Kolu'nda çeşitli görevler üstlendi. 2013-2014 yıllarında Etimesgut Gençlik Kolu Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü ve 2014-2016 yılları arasında Genel Merkez Yerel Yönetimler Komisyonu'nda görev aldı.

Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra, 2018-2020 yılları arasında Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2020-2023 yılları arasında CHP'yi temsilen İlçe Seçim Kurulu üyeliği görevini üstlendi.

Hüseyin Can Güner, 14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölgeden Milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı.

Ayrıca, ikinci Yüzyıl Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği ve Türkiye Tenis Federasyonu Disiplin Kurulu Üyeliği gibi önemli görevlerde bulundu. Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği üyesi olması, sosyal sorumluluk alanında da etkinlik gösterdiğini göstermektedir.

Hüseyin Can Güner, genç yaşına rağmen siyasi, hukuki ve sosyal alanlarda önemli görevler üstlenmiş, aktif bir siyasi kariyere sahip bir avukat ve siyasetçidir.