Melih Gökçek Kimdir?

Melih Gökçek, 20 Ekim 1948 tarihinde Ankara Keçiören'de dünyaya geldi. Babası avukat, annesi ise ev hanımıydı. Üç çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olarak büyüdü. Beş yaşına kadar Ankara'da ikamet ettikten sonra babasının işi nedeniyle ailesiyle birlikte Gaziantep'e taşındı. Gaziantep'te ilk, orta ve lise eğitimini tamamladı.

1967 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazanarak tekrar Ankara'ya yerleşti. Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Gazi Üniversitesi Gazetecilik Meslek Yüksek Okulu'nu bitirdi. Gazetecilik kariyerine başladı ve parlamento muhabiri olarak çalıştı. Ayrıca gazete temsilciliği ve Çalışma Bakanlığı'nda Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Askerlik görevini Kıbrıs Güzelyurt'ta yedek subay olarak tamamladıktan sonra ticaret hayatına atıldı. Fotoğrafçılık ve market işletmeciliği gibi farklı işlerle uğraştı.

Babasının Adalet Partisi Gaziantep İl Başkanı olması nedeniyle çocukluk yıllarından itibaren siyasetle iç içe büyüdü.Melih Gökçek 1984 yılında Keçiören Belediye Başkanı seçildi. Bir süre Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü görevini de üstlendi. 1991 yılında ise Ankara Milletvekili olarak parlamentoya girdi.

1994 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve seçimi kazanarak bu göreve getirildi. Halkın güvenini kazanarak 4 dönem üst üste Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Gökçek, hizmet anlayışı ile Ankara'yı örnek bir başkent haline getirdi. Yaptığı projeler ve çalışmalarla Ankaralıların takdirini kazanmasının yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeyde birçok ödül aldı.

Melih Gökçek aynı zamanda Avrupa Ödülü Kazanan Kentler Birliği Başkanı ve Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Başkanı unvanlarına da sahiptir. Bu görevlerde uluslararası platformlarda aktif olarak çalışmaktadır.

Melih Gökçek, 20 Ekim 1975 tarihinde Nevin Hanım ile evlendi. Nevin Hanım, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü mezunudur ve öğretmenlik görevini 30 yıl sürdürmüştür. Çiftin Ahmet ve Osman isimlerinde iki çocuğu bulunmaktadır. Ayrıca Melih ve Ahmet isimlerinde iki torunları vardır.

Melih Gökçek'in ilgi alanları arasında fotoğraf çekmek ve futbol oynamak bulunmaktadır. Fotoğraflar çekerek ileride bir sergi açma hayali kurmaktadır. En sevdiği yemek çiğ köfte, en sevdiği renkler ise mavi, yeşil ve beyazdır.

Melih Gökçek, uzun bir siyasi kariyere sahiptir ve hala Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Başarıları ve hizmetleriyle Ankara'nın gelişimine ve kalkınmasına önemli katkılarda bulunmuştur.