Murat Köse Kimdir?

Murat Köse, 1968 yılında Ankara'nın Mamak ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Abidinpaşa'da tamamlamıştır. Köse, Ankara Şereflikoçhisar kökenlidir ve ailesi bu bölgeden gelmektedir.

Eğitim hayatına devam etmek amacıyla Hacettepe Üniversitesi'ne başvurmuş ve Fizik Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimini Murat Köse Kimdir?başarıyla tamamlamıştır. Daha sonra akademik kariyerine devam etmek için Selçuk Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yapmış ve "Başkanlık Sistemi" konulu teziyle mezun olmuştur. Ayrıca, Ankara'daki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde Sosyoloji Bölümü'nde doktora öğrenimini sürdürmektedir ve araştırmalarını "Kent Sosyolojisi ve Kentsel Dönüşüm" konusunda yoğunlaştırmaktadır.

Siyasi hayata AK Parti'nin Mamak İlçe Teşkilatı'nda başlayan Murat Köse, daha sonra AK Parti Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2003-2009 yılları arasında AK Parti Ankara İl Teşkilatı'nda 1. ve 2. Olağan Kongrelerinde yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Ayrıca, 2014 yılında AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Murat Köse, 2009-2014 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi'nde aktif rol oynamıştır. Bu dönemde 1. Sıra Meclis Üyeliği, Encümen Üyeliği ve Komisyon Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

2015 Genel Seçimlerinde AK Parti'den Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı olarak seçimlere katılmıştır.

Ayrıca, Murat Köse'nin akademik ve profesyonel kariyerine ek olarak, 2014-2015 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Chicago, Illinois Üniversitesi'nde "Şehir, Belediyecilik ve Kentsel Dönüşüm" konularında proje bazlı araştırmalar yapmak üzere kabul almış ve bu çalışmalara katılmıştır. Bu süre zarfında, farklı ülkelerdeki onlarca şehri ziyaret ederek belediyelerin şehir hayatına katkılarını, özel projelerini ve yürüttükleri çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulmuştur.

Eğitim alanında da başarılı bir kariyere sahip olan Murat Köse, 1993 yılında iş hayatına atılmış ve yönetim kurulu başkanı ve kurucu olarak iki farklı kolejde görev yapmaktadır.

Murat Köse, İngilizce dilini iyi derecede bilmektedir. Evli olan Köse'nin iki çocuğu bulunmaktadır.