Rüya Tokgöz Kimdir?

Rüya Tokgöz Ankara’da doğdu ve Ankara'da yaşamaktadır. Lise çağlarında edebiyata olan sevgisinden dolayı Edebiyat Bölümü'nü seçti ve Edebiyat’a gönül vermiş bir genç olarak bölümūnū bitirdi. Daha sonra Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Tam bir şiir tutkunu olan yazar 9 yaşından itibaren şiir, 12 yaşından itibaren hikaye, öykü ve denemeler yazmaktadır.

Rüya Tokgöz Liseler arası şiir yarışmalarında birincilikleri vardır. O Bir Star Ses Yarışması'nda kendi yazıp yorumladığı Rüya Tokgöz'Şehit Kokusu' isimli şiir ile Türkiye ve Avrupa'nın en iyi şiir yorumcusu seçildi. Ödūl olarak yapılan klibi beğeni ile izlenmektedir. Evli ve üç çocuk annesidir. Edebiyata gönül veren yazar, şiiri sevdirmek için öğrencilerin içinde yer aldığı güzel projelere imza atmaktadır. Kütüphanesi olmayan köy ve ilçelerde kütüphaneler kurarak gençlerin okumaya yönelmesi için çalışmalar ve sòyleşiler yapmakta olan yazarın 2014 yılında 'Beni Sensiz Bırakma' adlı romanı yayımlanmıştır. Bunun yanı sıra bir çok antolojide şiir ve öyküleri olan yazarın, köşe yazıları da beğeni ile takip edilmektedir.

Rüya Tokgöz Yayımlanmak ūzere olan şiir kitapları ve diğer romanları yakın zamanda okurlarıyla buluşmak üzere hazırlanmıştır. Kişisel gelişim uzmanlığı eğitimleri alarak bu konuda da kendisini geliştirmiştir. Protokol, festival organizasyonları ve programlarda profesyonel sunumlar yapan Rüya Tokgöz diksiyon, bedendili, toplum önūnde söz söyleme sanatı eğitimleri vermektedir. Televizyon ve radyo programları yapmaktadır. Aynı zamanda gayrimenkul danışmanlığı ve yatırım uzmanlığı alanında faaliyet göstermektedir. Hobileri arasında kayak yapmak, dönem plakları koleksiyonu ve imzalı kitap koleksiyonu yapmak, klasik filmler izlemek gelir.