Sertaç Kantarcı Kimdir?

Sertaç Kantarcı; Adrenalin tutkusu, sporcu kişiliği ve sanat koleksiyonerliği ile tanınan genç iş insanı Sertaç Kantarcı, medya alanında faaliyet gösteren şirketlerinin üçüncü nesil sahibi. 

Sertaç Kantarcı, 1979 yılında Ankara'da doğmuş, aslen Xsanthi eşrafından baba tarafı ile Giresunlu bir anneye sahip Ankara’nın hatırı sayılır ailelerinden Kantarcı ailesine mensup bir isimdir. 

Başkent Üniversitesi mezunu olan Kantarcı, hayatına farklı ve renkli bir şekilde yön vermiştir. Öğrencilik yıllarında animatörlük ve garsonluk yaparak iş hayatına adım atan Kantarcı, müzisyenlik deneyimleri yaşamış ve otostopla Anadolu'yu dolaşarak fotoğrafçılık ile tanışmıştır.

Ankara'ya dönüş yaptıktan sonra mezuniyetini tamamlamış ve bir süre eğlence sektöründe çalışmıştır. Ancak, kendisine özgü bir hayat tarzını benimseyen Kantarcı, sıradanlıktan uzaklaşarak dünyayı gezmeye karar vermiştir. Dönüşünde özel bir radyo için metin yazarlığı yapmış, ardından haberciliğe olan ilgisiyle televizyon ve dergilerde muhabir olarak görev almıştır.

Birçok uluslararası haber ajansında fotoğrafları yayınlanan Sertaç Kantarcı, ulusal gazetelere de belgesel fotoğraflar çekmiştir. 

Özellikle toplumsal olaylar konusunda aranılan bir isim olan Sertaç Kantarcı, bir dönem Ortadoğu’da çektiği çok özel fotoğraflarıyla gündemde kalmıştır. 

Hem yazıları hem fotoğraflarıyla dikkat çeken Kantarcı, basın dünyasında adından söz ettirmiş, fotoğrafları manşetlerden arka sayfalara kadar geniş bir yelpazede yer bulmuştur.

Girişimci ruhuyla medya sektöründe faaliyet gösteren Kantarcı, Ankara Life dergisi, Ekonometri dergisi ve Girişimci Kadın dergisi gibi önemli yayınların sahibidir. Bu dergiler aracılığıyla iş dünyası, ekonomi ve politika alanlarında ulusal çapta etkili bir iletişim kurmayı başarmıştır.

Hayatının her aşamasında sıra dışı tercihleriyle dikkat çeken Sertaç Kantarcı, fotoğrafçılık ve medya alanındaki başarılarının ötesinde sporcu karakteriyle de bilinmektedir.

Avrupa’nın en derin dördüncü ve Türkiye’nin emnderin mağarasına giren Sertaç Kantarcı yaklaşık 12 saatte mağaranın sonundaki yer altı şelalesine ulaşmıştır. Ağrı Dağı’na dik yamaçtan tırmanan nadir isimlerden biri olan Kantarcı, üyesi olduğu Anatolian Horse Safari Grubu’yla Ankara’dan Bolu’ya, Antalya’dan da Ankara’ya ata binerek gelmeyi başarmıştır…

Halen Ankara’da ikamet eden Sertaç Kantarcı, az bilinen ve az tercih edilen ülkelerin şehirlerinde kaybolmayı çok sevmektedir…