Zeynep Tosun Kimdir?

Zeynep Tosun, 1981 yılında İstanbul'da doğmuş bir stil danışmanı ve tasarımcıdır. Babası mimar Çetin Tosun, annesi ise ünlü moda tasarımcısı Günseli Coşkuner'dir. Ailesi moda ve sanat dünyasında aktif olan bir ailedir. Zeynep Tosun'un teyzesi, Türk sinemasının ünlü isimlerinden Filiz Akın'dır. Bu nedenle Zeynep Tosun, küçük yaşlardan itibaren sanat ve modaya olan ilgisini keşfetmiştir.

Eğitim hayatına İstanbul'da başlayan Zeynep Tosun, Sainte Pulchérie Lisesi'nde 5 yıl boyunca ortaokul ve lise eğitimini Fransızca olarak tamamlamıştır. Daha sonra Saint Benoit Lisesi'ne geçerek mezun olmuştur. Lise yıllarında bile moda ve sanata olan ilgisi hâlâ belirgindir ve bu alanda kendini geliştirmeye devam etmek istemektedir.

Üniversite eğitimine İstanbul'da başlayan Zeynep Tosun, İşletme bölümünde okumaya karar verir. Ancak, kısa süre sonra işletme alanının kendi tutkusu ve ilgisiyle örtüşmediğini fark eder. Zeynep TosunModa dünyasına adım atmak ve kendini geliştirmek için İtalya'ya gitmeye karar verir.

2002 yılında İtalya'nın moda başkenti Milan'a giden Zeynep Tosun, prestijli bir okul olan Istituto di Marangoni'de Moda Tasarımı eğitimi almaya başlar. Bir sene boyunca moda tasarımı üzerine yoğunlaşır ve ardından master programına kabul edilir. Bu süreçte illustrasyon, dijital moda, kalıp ve moda tarihi gibi dersler alırken, aynı zamanda yaz kurslarına da katılır.

2005 yılında Türkiye'ye dönmeden önce yazın Derishow adlı bir moda şirketinde staj yapar. Bu deneyim, Zeynep Tosun'un modaya olan tutkusunu daha da pekiştirmesini sağlar. İtalya'da geçirdiği bir senelik moda tasarım kursunun ardından aynı okulda master programına kabul edilir ve eğitimine devam eder. Bu süre zarfında, moda dünyasının farklı yönlerini keşfeder ve becerilerini geliştirir.

Mezuniyetinin ardından Zeynep Tosun, Temmuz 2006'da Londra'da kendi ilk defilesini yapar yapmaz, dünyaca ünlü tasarımcı Alberta Ferretti'den iş teklifi alır. Bu teklifi kabul ederek İtalya'dan Rimini'ye taşınır ve Alberta Ferretti'nin tasarım ekibinin bir parçası olarak çalışmaya başlar. Bu deneyim, Zeynep Tosun'un haute couture becerilerini geliştirmesine yardımcı olur ve uluslararası arenada tanınmaya başlar.

2007 yılında Türkiye'ye dönen Zeynep Tosun, aynı yıl İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) tarafından düzenlenen genç tasarımcılar yarışmasında üçüncü olur. Bu başarı, onun yerel moda sahnesinde adını duyurmasını sağlar. Ayrıca, moda tasarımının yanı sıra Esin Maraşlıoğlu'nun "designloft" adlı projesinde görev alır ve yerel bazı markalara danışmanlık yapar.

2008 yılında Zeynep Tosun, kendi markasını kurma kararı alır ve büyük bir adım atar. Markasını kurarak Türkiye'nin yanı sıra uluslararası alanda da tanınan bir tasarımcı olur. Londra Moda Haftası'nda koleksiyonlarını sergilemeye başlar ve moda dünyasında dikkat çeken bir isim haline gelir. Markası, İstanbul'daki Gizia Kapısı Nişantaşı'nda ve showroomunda, ayrıca lüks mağazalarda satışa sunulur.

Zeynep Tosun'un koleksiyonları, dünya genelinde önemli moda yayınlarında yer alır ve birçok ünlü sanatçı ve stil ikonu tarafından giyilir ve desteklenir. Yaratıcı ve özgün tasarımlarıyla dikkat çeken Zeynep Tosun, kişiye özel haute couture koleksiyonlarının yanı sıra, hazır giyim koleksiyonları da sunmaktadır. Moda dünyasında önemli bir yer edinen Zeynep Tosun, başarılı kariyeri ve özgün tasarımlarıyla moda dünyasına damgasını vurmuştur.