GÜVENLİK İŞİNDE İSENİZ LİDERLİK RUHUNUZ VE İKNA KABİLİYETİNİZ YÜKSEK OLMALI! 

Hüseyin Yılmaz, Ankara’da güvenlik ve danışmanlık denilince akla gelen ilk isim. HY Danışmanlık fikrinin oluşması ve markalaşması ile Ankara’da çok ama çok önemli bir ihtiyaca başarıyla çözüm sunuyor. Uzun yıllar Ankara’daki çoğu konser, festival, tiyatro ve benzer başka etkinliklerin danışmanlığı ve güvenliği zaten onun tarafından yapılıyordu. Kısacası son dönemlerdeki başarısı asla tesadüf değil. Ciddi bir birikim ve emek var altında… Biz de sevgili Hüseyin Yılmaz ile mesleğinin inceliklerini ve başarısının sırrını konuştuk. Bu ilham veren röportajım ile sizleri baş başa bırakıyorum. 

 Röportaj : Sertaç Darcan

Hüseyin Yılmaz Kimdir?


Hüseyin Yılmaz ismini aslında tüm organizasyon camiası tanıyor ama tanımayanlar için kendinizi nasıl anlatırsınız bize?

Hüseyin Yılmaz denildiğinde evet, Türkiye’deki organizasyon camiası beni tanıyor… Ama, şöyle tanıyor: “İşini yaparken çok ciddi, hep konsantre… Bu nedenle de yanına yaklaşılamayacak kadar sert biri.” olarak.  Ama aslında Hüseyin Yılmaz iş dışında arkadaşları ile vakit geçiren, fırsat buldukça ailesi ile birlikte olan, gülmeyi ve çevresindeki insanlara sürpriz yapmayı çok seven ve bundan da mutlu olan, yemek yemekten keyif alan biri.

  • Ankara’da danışmanlık ve güvenlik sizden soruluyor. HY Danışmanlık fikri nasıl oluştu?

Uzun yıllar Ankara’daki çoğu konser, festival, tiyatro ve benzer başka etkinliklerin danışmanlığı ve güvenliği tarafımdan yapıldığı için daha da önemlisi camianın ismimi güvenilir olarak bilmesi ve çalışma arkadaşlarımın da yoğun ısrarı üzerine markalaşma kararı aldık.

Bir boşluk vardı ve siz doldurdunuz diyebilir miyiz? 
Aslında diyemeyiz, çünkü ben camiaya girdiğimde çok fazla şirket ve şahıs bu işlerle uğraşıyordu. Şunu gördüm, bu piyasada maddiyat hep kalitenin önüne geçiyordu ve bence bu yanlıştı. Kalitenin birinci planda olması gerektiğini düşündüğüm için buna önem verdim ve HY Danışmanlık’ı kurdum. Kendi ilkelerimle çalışmaya devam ettikçe diğer şirket ve şahısların iş yapamayıp bu sektörden ayrıldıklarını gördüm. 

Hüseyin Yılmaz Kimdir?

 

  • Danışmanlık ve güvenlik konusunda neler yapmaktasınız?

Ankara sınırları içerisinde olan konser, festival, tiyatro ve benzer etkinliklerde, ekibimle beraber, gelen misafirlerin, sanatçıların ve şehir dışından gelen organizasyon şirketi çalışanlarının etkinlikten mutlu ve güvenli bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamaktayız. 

Projeler kendi aralarında farklılıklar gösterir. Her proje farklı operasyon gerektirir ve her biri bizim için ayrı önemlidir...

  • Bir projeyi bazında verdiğiniz tüm hizmetlerinizde nasıl bir yol haritası çiziyorsunuz?

Projeler kendi aralarında farklılıklar gösterir. Her proje farklı operasyon gerektirir ve her biri bizim için ayrı önemlidir. Örneğin Ankara MEB Şura Salonu’nda sergilenecek bir tiyatro ile açık havada gerçekleşen bir rap konserinin planlanması, önlemlerin alınması tamamen farklılık gösterir. Planlamalar günler öncesinden başlar. Konumlanacağınız açıdan konulacak her bir bariyerin yeri ve büyüklüğüne; sanatçının karavanından kulisteki ihtiyaçların ayarlanmasına, misafirlerin içeri alınacağı lineların yerleştirilmesinden etkinlik sonrası alanın güvenlik içinde boşaltılması ve sanatçının sağ salim uğurlanmasına kadar her şey çok önemli ve elbette tecrübe gerektirmekte. Yol haritamızı buna göre şekillendiririz.

Güvenlik kavramı günümüzde çok önemli.  

Hüseyin Yılmaz Kimdir?

  • Konser ve sanatçı ya da önemli kişiyi korumak zor olmuyor mu?

Zor değil, çok zor oluyor! Bizde koruma şekilleri daha önce de söylediğim gibi işine göre değişkenlik gösteriyor. Zorlanmadığımız zaman çok nadirdir. Her şeye, herkese dikkat ettiğimiz gibi, kendimize de dikkat ediyor, otokontrolümüzü kaybetmemeye çalışıyoruz. Kontrolümüzü kaybetmek demek, operasyonu sıkıntıya sokmak demektir. 

İnsanlarla insanlara yön vermek çok zor ve sabır isteyen bir iş. Bu zor işi başarıyla yapıyorsunuz.

  • Siz bu başarının sırrını nasıl açıklayabilirsiniz? 

İşimi ciddiye almak, hep işimin başında olmak… Ekibimle zaman geçirmeyi de seviyorum, galiba başarımızın sırrı bu.

  • Ankara’da neden teksiniz peki?

Herkesin kaldırabileceği ve başarabileceği bir iş değil. Fiziksel, mental ve psikolojik olarak güçlü olmak durumundasınız. Liderlik ruhunuzun ve ikna kabiliyetinizin de yüksek olması gerekiyor.  Galiba Ankara’da bu yüzden tek kaldık.

Hüseyin Yılmaz denildiğinde evet, Türkiye’deki organizasyon camiası beni tanıyor… Ama, şöyle tanıyor: “İşini yaparken çok ciddi, hep konsantre…

  • Yeni projeleriniz olacak mı?

Bizde her gün, her zaman yeni proje olur. Sanat camiası çok üretken, onlar üretmeye devam ettikçe biz de çalışmaya devam edeceğiz. 


•    Çok teşekkür ederim bir arada olduğumuz için.

  • Son olarak neler söylemek istersiniz? 

Ben de çok teşekkür ederim. Keyifle yaptığımız daha pek çok organizasyonda görüşmek üzere.