Tuğçenur Özay Kimdir?

1995 yılında Ankara’da doğdum. Kova burcuyum. Aile benim için her şeydir diyebilirim, özellikle anneme düşkünlüğümle bilinirim. Aslen Hukuk fakültesi mezunuyum, 4 yıla yakın bir zaman dilimi boyunca da avukatlık mesleğini icra ettim, bu sürede hobi olarak astrologluk yapıyor, bir yandan da kendimi astroloji alanında daha donanımlı bir hale getirmek adına astroloji eğitimleri alıyordum. Sonrasında astrolojiye olan tutkum bana bu işi hobinin ötesine taşımaktan başka bir seçenek bırakmadı ve avukatlığı bırakarak Astrolog olmaya karar verdim. O günden beri de profesyonel bir şekilde Astrologluk mesleğini icra ediyorum. tugce-nur-ozayHatta sanırım burada konuya Türkiye’nin tek ikinci nesil astroloğu olduğumu söyleyerek devam etmem icap eder. Annem henüz bana hamileyken astrolojiyle tanışmış ve o günden bugüne kadar kendini bu alanda oldukça geliştirmiş biridir. Kendisi de bir astrolog fakat popüler kültüre dahil olmayı tercih etmeyen bir astrolog… Beni bu ilimle tanıştıran da o oldu. Hani çocuklar büyürken bir yabancı dil öğrensin diye evde başka bir dilde konuşan aileler vardır ya, annem de bana çocukluğum boyunca astroloji dilini öğretti diyebilirim. Henüz ben çocukken kalbimde bir daha hiç sönmeyeceğini bilmediğim, öngöremediğim bir ateş yakması ve devamında bu ateşin görmezden gelemeyeceğim bir hal almasıyla bu mesleğe ilk adımı attım diyebilirim. 

Öyle ki astroloji benim kendimi anlamam ve tekâmül sürecimi keşfetmem konusunda bana inanılmaz bir rehberlik servisi sundu. Şu an kim olduğumu, neler yapabileceğimi, neler yapamayacağımı, neleri yapmam gerektiğini ve neleri yapmamam gerektiğini tertemiz bir ışıkla bana gösterdi. Önce kendimi bulmayı, sonra bulduğumla yüzleşmeyi ve en son da yüzleştiğimi sevmeyi öğretti bana. Bendeki bu uyanışı, bilinç sıçramasını herkesin deneyimlemesi gerektiğine inanıyorum ve attığım her adımda bunu gerçekleştirmeye çalışıyorum. Bu yüzden ben kendimi sadece bir astrolog olarak nitelendirmiyorum, ben bir rehberim. İnsanlara üst oktavdan bakmaları için yardım eden bir rehber. Bunun yanında ben astrolojiye gönül vermiş ve işini aşkla yapan bir insanım. Zaten kişisel haritam yaptığım her işi aşkla yaptığım takdirde başarı vadediyor. Ben de mesleki açıdan aşkla yapabileceğim alanlara yöneliyorum. 

Öğrenmeye ve öğretmeye aşık bir insan olduğum için konuya buradan başladım, hali hazırda özel derslerim ve seminerlerim devam ediyor. Bir yandan da VİP danışmanlıklar veriyorum. Tüm bunların yanında çeşitli yazılı yayımlarda burç yorumlarını içeren köşe yazarlığı çalışmalarım devam ediyor. Fakat sizi en çok heyecanlandıran çalışmanız nedir derseniz hali hazırda Cadde TV ekranlarında izleyicilerle buluştuğum Türk Televizyon tarihinin ilk astroloji programı olan Galaksi Rehberi derim.

Kısa vadede gerçekleştirmek istediğim en büyük hayalim bir akademi açmak ve orada bursluluk kontenjanı oluşturmak. Günümüzde astroloji eğitimi almak lüks kategorisinde zira eğitimler oldukça pahalı. Ben bir Güneş Kova kişisi olarak bu ilmin sadece -teşbihte hata olmaz – “burjuvazi sınıfına” ait olmasından rahatsız oluyorum. Dışarıda pırıl pırıl beyinler, inanılmaz yetenekler var. Astroloji bir idrak meselesidir ve her zihin bu idrak kapasitesine erişmez. Bu potansiyele sahip olmasına rağmen imkanları el vermeyen kişilere kendi akademimde burs imkânı sağlamak istiyorum. Bildiğim kadarıyla hali hazırda bu dediğimi yapan bir akademi yok.